Duchovný učiteľ je nezaujatý, realistický, pozemský priateľ, ktorý rozpoznáva ľudí takých, akí sú, nie akí sú.
Keď sa snažíte nadviazať vzťah s duchovným učiteľom alebo mentorom, je dôležité, aby ste sa nenechali zmiasť vonkajšími faktormi, ako je ich fyzický vzhľad, to, čo robia za prácu, alebo odkiaľ pochádzajú. Každý jednotlivec môže byť dokonalým mentorom a každé miesto sa môže stať vaším učiteľom.
Skutočný duchovný učiteľ je niekto, kto v sebe objavil pokoj a šťastie. Možno strávili roky na ceste sebaobjavovania, kým sa rozhodli podeliť sa o svoje vedomosti s ostatnými. Učiteľ vám pomôže uvedomiť si, že cesta k naplneniu leží vo vás samých, nie mimo vás v materiálnych objektoch alebo plytkých vzťahoch.
Dobrý duchovný učiteľ nepotrebuje povedať ani slovo. Môžu vás naučiť tým, ako sa správajú k ostatným, prekážkami, ktoré prekonali vo svojom živote, a svojou energiou.
Chápu, že žijeme v entropickom vesmíre, ktorý sa neustále rozpadá, len aby sa znovu vybudoval nádhernejšie ako kedykoľvek predtým. To nám poskytuje jednu z najväčších príležitostí nielen pre osobný, ale aj univerzálny rast. Svet sa pohne vpred len vtedy, keď dosiahne bod chaosu alebo krízy.
Duchovní učitelia chápu túto skutočnosť a sú schopní ju využiť na to, aby nás všetkých poháňali k pokroku, keď sme ochotní ich počúvať a učiť sa od nich. Je toho toľko, čo sa môžete naučiť od ľudí, ktorí urobili chyby, ktorí zlyhali a znovu povstali, pretože tam už boli. Vedia, ako to vyzerá; vedia, aký je to pocit, ako aj to, čo musíte urobiť, aby ste to úplne prekonali. A čo je najdôležitejšie, poznajú cestu, ktorou sa musíte vydať, pretože oni sami už predtým touto cestou kráčali.
Duchovní učitelia rozdávajú svoju prítomnosť veľkoryso a bez námahy.
Duchovný učiteľ je ten, kto vám dáva svoju prítomnosť spôsobom, vďaka ktorému sa budete cítiť povznesení a posilnení kontaktom s nimi. Viete, kedy sa to stane, podľa toho, ako sa vaše telo cíti, keď sa to stane. Duchovní učitelia neberú energiu iným; Nebudú sa vám posmievať ani vás kritizovať, ak nebudete postupovať podľa vlastného uváženia, ako navrhovali, ale ponoria sa hlbšie, aby zistili, čo vám podvedome bráni v tejto skúsenosti, a uznajú, že viac tréningov v prítomnosti učiteľov môže byť potrebné predtým, ako budete nasledovať svoju prax ako majster na vlastnú päsť.
Dobrý duchovný učiteľ prijme vašu ochotu rásť a bude vás viesť trpezlivo.
Ich prístup je zameraný skôr na srdce ako na hlavu, ale to neznamená, že im chýba inteligencia; práve naopak! Často majú veľké povedomie spolu so schopnosťou komunikovať svoje myšlienky jednoduchým jazykom bez toho, aby o nich začali príliš filozofovať alebo ezotericky.
Zakaždým keď som začala pozerať “ známe“ videá menej známych duchovných učiteľov, musela som sa od toho po pár minútach vzdialil. Počas tohto krátkeho času používajú taký ťažký a komplikovaný jazyk s „novodobými výrazmi a frázami“.
Toto je typický príklad niekoho, kto používa slová na to, aby sa počul rozprávať. Ego to miluje. A to je miesto, kde väčšina duchovných učiteľov začína a väčšina v tomto štádiu uviazne na veľmi dlhý čas. Žiaľ, mnohí si na začiatku svojej cesty k oslobodeniu mýlia ťažké slová a supermoderné new age termíny so skutočnou múdrosťou.
Duch je podstatou celej existencie.
Ľudia sú neuveriteľne ťažké bytosti, ktoré si zbytočne sťažujú veci. Duch je úžasne uvoľnený.
Uvoľnite sa a pozorne počúvajte, čo hovorí vaše srdce.
Verte v seba a verte, že všetko, čo sa deje vo vašom živote, sa deje pre vaše najvyššie dobro. Budete vedieť, kto vám hovorí zo srdca, keď jeho slová prirodzene vstúpia do vášho srdca. V najhoršom prípade dostanete lekciu rozlišovania.
A preto je dôležité pozorne počúvať, čo hovorí vaše srdce. Narodili ste sa so schopnosťou vidieť za hranice toho, čo vaše oči môžu vidieť a cítiť za emóciami, ktoré v súčasnosti prežívate. Boli ste požehnaní intuitívnou povahou vedieť, čo je správne a čo nie, a táto schopnosť existuje už predtým, ako ste sa narodili do tohto života. Nikdy ťa neopustí, pretože je to tvoje prvorodené právo ako Božieho dieťaťa. Takže vždy dôverujte sebe, dôverujte svojej intuícii a spoznáte, kto táto osoba skutočne je, keď v tomto živote stretnete svojho duchovného učiteľa.
Jednoducho budete cítiť úžasný pocit, blízkosť, radosť, možno šťastie:)))akúsi vnútornú potrebu vyrásť, zmeniť sa……
• Nemyslia ako všetci ostatní.
• Neriadia sa súčasným stavom.
• Myslia za seba a neboja sa byť iní ako všetci ostatní.
• Nesledujú slepo trendy alebo populárne názory len preto, že to robia všetci ostatní.
• Namiesto toho spochybňujú veci a vytvárajú si vlastné názory na to, čo sa deje vo svete okolo nich.
• Sú to otvorení a nezávislí myslitelia, ktorí vedia, že dobrý nápad je dobrý nápad bez ohľadu na to, odkiaľ pochádza, aj keď to znamená odmietnutie všeobecnej viery alebo tradície.
Duchovný učiteľ je nezaujatý, realistický, pozemský priateľ, ktorý mysľou žije v nebi aj TU na Zemi, rozpoznáva ľudí takých, akí sú, nie akí nie sú.